Új lendületben a Széchenyi Kártya

A Széchenyi Kártya program napjainkra a legtöbb kis és középvállalkozáshoz elérő, piacvezető, államilag támogatott hitelkonstrukcióvá vált. A KA-VOSZ Zrt. a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók Országos Szövetségének közös vállalkozásának közreműködésével eddig 146 ezer kibocsátott kártyával együttesen 880 milliárd forint kedvezményes hitelt helyeztek ki a programban résztvevő bankok a kis- és középvállalkozásokhoz.

fotó: Szigeti Tamás

fotó: Szigeti Tamás

A Széchenyi Kártya programban a folyószámla hitel mellett lehetőség van már a forgóeszköz-finanszírozásra, beruházási eszközök vásárlására , hamarosan önerő hitel felvételére is mód nyílik, valamint bevezetik az Agrár Széchenyi Kártyát.

A Széchenyi Kártyát a programhoz most csatlakozó UniCredit Bank 133 fiókjában lehet majd igényelni. A bemutató sajtótájékoztatón részt vett Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Demján Sándor, a Vállalakozók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Auth Henrik, a Garantiqua Hitelgarancia Zrt. elnök-vezérigazgatója és Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)