Új gyártó a pénztárgéppiacon

A pénztárgépcserére kötelezettek már tizennégy engedélyezett gép közül válogathatnak.

Kedden az ECR-Trade Kft. szlovák gyártmányú Euro-150TE Flexy típusú pénztárgépe kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és még további kiskasszás kérelmek elbírálása van folyamatban.

Jelenleg hat forgalmazó, az ECR-Trade Kft., a LA Pénztárgép kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál pénztárgépeket.

A nemzetgazdasági tárca a pénztárgépcsere zökkenőmentes lebonyolítása mellett kiemelt figyelmet fordít az átállás költségeinek csökkentésére is. Annak érdekében, hogy minél alacsonyabb áron lehessen hozzájutni a pénztárgépekhez, a minisztérium valamennyi engedéllyel rendelkező forgalmazó részére de minimis támogatást ajánl azzal a feltétellel, hogy legalább 10.000 darab gépet legfeljebb nettó százezer forintos áron értékesít.  A támogatás maximális összege forgalmazónként legfeljebb 200 ezer euró lehet.

A minisztérium célja az árverseny megindítása mellett, hogy minél nagyobb számban legyenek hozzáférhetőek a támogatott pénztárgépek. Pankucsi Zoltán adóügyekért felelős helyettes államtitkár az első de minimis támogatás tapasztalatairól elmondta: „Az első megállapodás nagy sikert aratott a vállalkozók körében, hiszen az árak látványosan csökkentek, az érdeklődés pedig elsöprő volt. Bízom abban, hogy a közeljövőben sor kerülhet újabb megállapodásokra is, mi nyitottak vagyunk.”