Megtartotta 2013. évi Kongresszusát a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja

Újra rajtvonalnál a hazai kis-, és középvállalkozások. 2013. szeptember 24-én tartotta meg évi rendes kongresszusát a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja.

Szatmáry Kristóf, a párt elnöke a Kongresszuson hangsúlyozta, hogy az MVMP elsődleges célja a hazai kis-és középvállalkozások érdekképviselete. A 2010 óta tartó polgári kormányzást – melynek az MVMP is részese – történelmi sikernek minősítette a tekintetben, hogy sikerült a hazai kis-, és középvállalkozások újra elindítani a rajtvonalról a 2010-et megelőző 8 év egyhelyben állása után. Ennek elérése érdekében olyan gazdaságpolitikát vezetett be a kormányzat, amely ösztönzi a vállalkozói aktivitást, forrásokat teremt az érintettek részére, és segíti a piacra jutást mind belföldön, mind külföldön.  Szatmáry Kristóf hangsúlyozta, hogy ezzel a feladatok köre nem ért véget, így az MVMP azt a szövetséget, amely az eddigi előrelépéseket megtette, 2014-ben is meg kívánja újítani annak érdekében, hogy a hazai kis-, és középvállalkozások valóban sikeres pályát tudjanak befutni. A párt elnöke célként jelölte meg mind a kormányzat, mind az MVMP számára, hogy mintegy 40.000 mikrovállalkozás válhasson kisvállalkozássá, 4.000 kisvállalkozó bővülhessen középvállakozássá és 400 középvállakozás léphessen be a nagyvállalati szférába.

A Kongresszus vendége volt Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, aki kiemelte, hogy nincs sikeres magyar gazdaság sikeres kis-és közepes vállalkozások nélkül. Az államtitkár elmondta, hogy a válság éveiben a kormányzat nem a túlélésre rendezkedett be, hanem a világban zajló negatív gazdasági folyamatokban igyekezett a lehetőségeket megtalálni. Ezt a célt szolgálja a „Keleti nyitás” politikája, amely lehetőséget ad a kkv-szektor számára is az export bővítésére, hangsúlyozta Szijjártó Péter. Továbbá fontos lépésnek minősítette, hogy a kormány több külföldi nagyvállalattal kötött az elmúlt években stratégiai megállapodást, melyek a munkahelyteremtés mellett azt a célt is szolgálják, hogy minél több magyar kis-, és középvállalkozás kerüljön be a nagyvállalatok termelői láncába.