A Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja további vállalkozásbarát intézkedéseket javasol a Kormány számára

A Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának elnöksége 2015. május 14-ei ülésén megtárgyalta  a Kormány jövő évi költségvetési törvényjavaslatát, melyet alapvetően üdvözöl. A javaslat egyik fő pozitív üzenete Magyarország gazdasági és pénzügyi helyzetének stabilitása. Az adócsökkentések révén a javaslat több pénzt hagy a lakosságnál, így az a fogyasztói növekedés ösztönzése révén hozzájárul a hazai kis-és középvállalkozások stabilizálódásához is.

Az MVMP számára, mint a kis-és középvállalkozások érdekképviseletét ellátó szervezet számára fontos eredmény, hogy több korábban erre utaló nyilatkozat ellenére a társasági adó továbbra sem lesz egykulcsos.

A jövő évi költségvetési törvény tervezetének pozitív tendenciáinak elismerése mellett az MVMP ezúton is javasolja a Kormány számára, hogy a kis-és középvállalkozások számára is dolgozzon ki ún. vállalkozói rezsicsökkentésre , illetve további vállalkozói adminisztrációcsökkentésre vonatkozó javaslatokat. Fontosnak tartjuk továbbá, hogy vállalkozói és munkaadói szempontból is kerüljön sor banki elszámoltatásokra hasonlóan a magánszemélyeket érintő elszámoltatáshoz.

 

Budapest, 2015. május 14.

 

                                                                                              MVMP elnöksége