Közlemények

Az MVMP akkor is kitart a kormány tervei mellett, ha azok "társadalmi konfliktusokkal járnak"

Támogatja a kormány gazdaságpolitikai elképzeléseit a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja (MVMP) - közölte Szatmáry Kristóf pártelnök, fideszes országgyűlési képviselő az MTI-vel.

"Elkötelezettek vagyunk a kormány gazdaságpolitikai elképzelései mellett, még akkor is, ha ezek sok esetben társadalmi konfliktusokkal járnak" - mondta a párt pénteki kongresszusát megelőzően Szatmáry Kristóf, aki az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának alelnöke.

Közölte, támogatják a kormányt, amely "roppant fontos lépéseket tett meg a hazai kis- és középvállalkozások szempontjából".

Nagyon nehéz helyzetben vette át a Fidesz-KDNP-kormány az országot, ebből a "negatív spirálból csak nagyon határozott és markáns (...) paradigmaváltással lehet kilépni" - fogalmazott Szatmáry Kristóf. Mint mondta, az eddigi lépések alapvetően a kis- és középvállalkozások érdekeit szem előtt tartva történtek. Fontos változások vannak az adórendszerben, a munkahelyteremtésben és a közbeszerzésben - tette hozzá.

Szatmáry Kristóf szerint "nagyon nehéz utat" kezdtek meg, amely sok konfliktussal jár, mert "a gazdasági növekedés segítésére, a vállalkozófejlesztési politika segítéséhez források is kellenek". Ezt részben a különadók teremtik elő - jegyezte meg.

Szatmáry Kristóf elmondta, a párt kongresszusán egyebek mellett értékelik az MVMP és a kormány munkáját. A hazai kis- és középvállalkozások politikai érdekképviseletét ellátó párt a Fidesz szövetségese, az erről szóló szerződést a parlamenti választások előtt, márciusban erősítették meg.

Frissítve: 2010. november 26., péntek, 13:33