Vállalkozói hírek

Elfogadta az Európai Bizottság a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszak forrásainak tervezéséről szóló Magyarország Partnerségi Megállapodásának első változatát - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára.

Az állam mindent megtesz azért, hogy érdemes legyen vállalkozni, ehhez mind eszközökben, mind forrásokban új lehetőségek nyílnak 2014 és 2020 között - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára csütörtökön, Budapesten.

Megszületett a döntés a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt pályázat nyerteseiről. A 2. miniszteri döntés értelmében az alábbi vállalkozások kapnak támogatást a rendelkezésre álló 3 milliárd forintos pluszforrásból.

A kormány újabb intézkedésekkel próbálja meg megakadályozni az építőiparban kialakult körbetartozások újratermelődését - ismertette Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az építésügyi lánctartozások megakadályozásával összefüggő törvényjavaslat általános vitájában.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások számára munkahely-teremtő beruházási pályázatot hirdet.

A szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás ágazatokban is megtéríti az állam a minimálbér és a garantált bérminimum 2013. évi emelésének első félévi munkáltatói költségeit.

A kormány az ipari parkokra vonatkozó kormányrendelet legfrissebb módosításával biztosítja az ipari parkok hatékonyabb és versenyképesebb működését, szem előtt tartva azok foglalkoztatás bővítésre, valamint gazdasági növekedésre gyakorolt hatását.

A cégekre vonatkozó jogszabályok egyes rendelkezéseinek módosításáról szóló 2011. évi CXCVII. Törvényben foglaltakra tekintettel felhívjuk szíves figyelmüket:

Amennyiben 2012.03.01. napját megelőzően alapított, cégnyilvántartás hatálya alá tartozó cégüknél 2012.03.01. napját követően mind a mai napig nem történt meg az alább felsorolt adatok vagy azok egy részének bejelentése/a megadott...

2013. február 15-ig meghosszabbította a kkv-k exportjának bővítését célzó kereskedelemfejlesztési pályázat benyújtási határidejét a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA).

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy egy 2012. december 17-én Parlament által elfogadott módosító javaslat értelmében, a kisvállalati adó (KIVA) hatálya alá már nem csak 2012. december 20-ig van lehetőség bejelentkezni, hanem 2013. január 15-ig tehetik meg ezt a vállalkozások.