Vállalkozói hírek

Séta a családok szabadságáért 2016. október 1. (szombat) 16.00 – 18.00

A Nemzetgazdasági Minisztérium döntése értelmében lesz állami támogatás az ital- és ételautomaták online rendszerbe történő bekötéséhez - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Megközelíti a 4 millió 300 ezret a foglalkoztatottak száma Magyarországon a KSH legfrissebb jelentése szerint. A 2016. február - áprilisi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 153 ezerrel, 4 millió 294 ezerre emelkedett. 26 éve nem mértek ilyen magas foglalkoztatottságot hazánkban, a 2010-es kormányváltás óta pedig 585 ezerrel több embernek van munkája.

Fiatalok vállalkozóvá válásához lehet maximum 3 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyerni egy most megjelent, 2,9 milliárd forint keretösszegű pályázatból.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara álláspontja szerint csak akkor tartható fent a főváros idegenforgalmának kedvező trendje, ha a szektor folyamatosan alkalmazkodik az egyre bővülő igényekhez. A BKIK saját projektjei elindítása mellett szakmai konferenciát tartott egy 2020-ig tartó turisztikai stratégia kidolgozása érdekében. A tanácskozáson szó volt a Nemzeti Turisztikai Ügynökségről is.