Vállalkozói hírek

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara álláspontja szerint csak akkor tartható fent a főváros idegenforgalmának kedvező trendje, ha a szektor folyamatosan alkalmazkodik az egyre bővülő igényekhez. A BKIK saját projektjei elindítása mellett szakmai konferenciát tartott egy 2020-ig tartó turisztikai stratégia kidolgozása érdekében. A tanácskozáson szó volt a Nemzeti Turisztikai Ügynökségről is.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő az idei tanévben is meghirdette az Útravaló Ösztöndíjprogram esélyteremtő Út a szakmához alprogramját. A program célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű szakiskolai tanulók sikeres tanulmányinak elősegítése, tanulási nehézségeinek leküzdése.

2016 az adózásban egyet jelent az egyszerűsítéssel és az adócsökkentéssel. A családok és a lakosság pénztárcájában is több marad jövőre. A tisztességes cégek szemszögéből nézve a jutalmazás éve lesz 2016, hisz a megbízható minősítéssel számtalan előnyben részesülnek majd.

Az elmúlt évtized gazdasági válsága is rámutatott arra, hogy folyamatosan szükség van a hitelezéssel kapcsolatos intézmények és szabályozás újragondolására és fejlesztésére.

A 2016-os költségvetés az adócsökkentés és a fejlődés költségvetése lesz, melynek középpontjában már a fejlődés, a lehetőségek minél jobb kiaknázása, az emberek és családok előrelépésének támogatása áll.

Idén összesen 700 milliárd forint értékben nyújt a kormány pályázati lehetőséget uniós forrásokból történő beruházásokra mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.

A Vállalkozásfejlesztési Tanács ülésén a kis- és középvállalkozók érdekképviseletei, a kamarák, valamint a szakmai szervezetek első kézből értesülhettek a legújabb uniós pályázati kiírásokról. A Nemzetgazdasági Minisztériumban, Varga Mihály tárcavezető elnökletével tartott egyeztetésen a vállalkozói terhek adminisztratív terheinek csökkentése is napirendre került.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint április 29-én létrejött a TOP végrehajtásáért felelős Monitoring Bizottság, mely a megyei, megyei jogú városi és települési önkormányzatokat támogató felhívások megjelenésének alapfeltétele.

A kertészeti ágazat technológiai színvonalának javítása érdekében az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Miniszterelnökség pályázatot írt ki mezőgazdasági termelők számára, mellyel vissza nem térítendő támogatás igényelhető környezetbarát, energiahatékony, új kertészeti gépek beszerzéséhez...