Vállalkozói hírek

Mintegy 230 milliárd forint uniós támogatás jut turisztikai fejlesztési programokra a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban, ugyanakkor a turisztikai vállalkozások külön is pályázhatnak például energetikai fejlesztésekre, kedvezményes hitelre és oktatási programokra – mondta el Ruszinkó Ádám turisztikáért felelős helyettes államtitkár a Turizmus és Profit konferencián, Budapesten.

Egyedi kormánydöntéssel nyújtható támogatás

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Exportakadémia címmel külpiaci jelenlétet fejlesztő 6 napos tréninget szervez 2014. november–december folyamán, háromszor kétnapos bontásban.

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások termelő kapacitásainak bővítésére

2014. szeptember 11-én José Manuel Barroso átadta Orbán Viktornak az Európai Bizottság által jóváhagyott Partnerségi Megállapodást a 2014 és 2020 közötti uniós források felhasználásáról. E dokumentum nagymértékben meghatározza Magyarország következő 7 éves fejlesztéspolitikáját, hiszen hazai önerővel együtt nagyságrendileg 12.000 milliárd forint értékű beruházás előtt nyitja meg az utat.

A magyar kis- és közepes vállalkozások sikerének feltételei megegyeznek a magyar gazdaság sikerének feltételeivel, vagyis nincs sikeres magyar gazdaság sikeres kis- és közepes vállalkozások (kkv) nélkül - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának idei kongresszusán.

Újra rajtvonalnál a hazai kis-, és középvállalkozások. 2013. szeptember 24-én tartotta meg évi rendes kongresszusát a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja.

A pénztárgépcserére kötelezettek már tizennégy engedélyezett gép közül válogathatnak.

A mai napon került sor a Magyar-Brazil Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB) második ülésére Budapesten. Látogatása ideje alatt a GVB brazil társelnökét, Hadil Fontes da Rocha Vianna külügyminisztériumi helyettes államtitkárt fogadta a GVB magyar társelnöke Szatmáry Kristóf, az NGM gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.