Vállalkozói hírek

Megszületett a döntés a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt pályázat nyerteseiről. A 2. miniszteri döntés értelmében az alábbi vállalkozások kapnak támogatást a rendelkezésre álló 3 milliárd forintos pluszforrásból.

A kormány újabb intézkedésekkel próbálja meg megakadályozni az építőiparban kialakult körbetartozások újratermelődését - ismertette Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az építésügyi lánctartozások megakadályozásával összefüggő törvényjavaslat általános vitájában.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások számára munkahely-teremtő beruházási pályázatot hirdet.

A szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás ágazatokban is megtéríti az állam a minimálbér és a garantált bérminimum 2013. évi emelésének első félévi munkáltatói költségeit.

A kormány az ipari parkokra vonatkozó kormányrendelet legfrissebb módosításával biztosítja az ipari parkok hatékonyabb és versenyképesebb működését, szem előtt tartva azok foglalkoztatás bővítésre, valamint gazdasági növekedésre gyakorolt hatását.

A cégekre vonatkozó jogszabályok egyes rendelkezéseinek módosításáról szóló 2011. évi CXCVII. Törvényben foglaltakra tekintettel felhívjuk szíves figyelmüket:

Amennyiben 2012.03.01. napját megelőzően alapított, cégnyilvántartás hatálya alá tartozó cégüknél 2012.03.01. napját követően mind a mai napig nem történt meg az alább felsorolt adatok vagy azok egy részének bejelentése/a megadott...

2013. február 15-ig meghosszabbította a kkv-k exportjának bővítését célzó kereskedelemfejlesztési pályázat benyújtási határidejét a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA).

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy egy 2012. december 17-én Parlament által elfogadott módosító javaslat értelmében, a kisvállalati adó (KIVA) hatálya alá már nem csak 2012. december 20-ig van lehetőség bejelentkezni, hanem 2013. január 15-ig tehetik meg ezt a vállalkozások.

A kormány célja, hogy a kelet- közép európai térség legkedvezőbb üzleti környezete Magyarországon jöjjön létre. A pénzügyi és gazdasági válságból nem lehet kilábalni a vállalkozások nélkül, amelyeket meg kell szabadítani az aktivitásukat akadályozó terhektől.

2012. november 30-án tartotta évzáró kongresszusát a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja. Az eseményt követően készített interjút a Magyar Nemzet Szatmáry Kristóffal, a párt elnökével.