Vállalkozói hírek

Könnyebb feltételek mentén működhetnek az úgynevezett kisadózó vállalkozók – nyilatkozta Szatmáry Kristóf államtitkár a Lánchíd Rádiónak.

A magyar kis- és középvállalkozók képesek voltak azonosulni a kormány céljaival, és annak törekvéseit saját lépéseikkel érdemben tudták támogatni – jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, miután megnyitotta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 50. ünnepi küldöttgyűlését. Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke ugyanitt arról beszélt, az egyéni siker a közösség...

Az eredetileg tervezett létszám kétszerese, több mint hétezer fiatal juthat munkához az Első munkahely garancia programban - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt frakciója idén nyáron megállapodott a kormánnyal, hogy a munkahelyek megvédése és teremtése érdekében hatékony adópolitikai eszközökhöz nyúl. A foglalkoztatottsági fordulat elérésére egy világos, közérthető, jelentős adóelőnyt biztosító programot dolgozott ki a munkáltatók és a vállalkozások számára.

A kisvállalkozások a jövő évtől két új, egyszerű adónem közül választhatnak a tételes adóról és a kisvállalati adóról szóló törvény szerint, amelyet hétfőn 236 igen szavazattal, 32 nem és 54 tartózkodás mellett fogadott el az Országgyűlés.

A miniszterelnök a szegedma.hu-nak adott exkluzív interjúban azt mondta: IMF-hitel nélkül is képesek leszünk kivédeni a közeledő válsághullámot, csak több energiával és drágábban. A kormány nem ír alá olyan, az emberek számára kedvezőtlen megállapodást, mint az MSZP 2008-ban. Orbán Viktor szerint az ELI lézerközpont megvalósítása Magyarország érdeke, ezért tisztán akar látni, miért lassult le...

Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese adta át az ötszázezredik OTP SZÉP-kártyát Budapesten szeptember 27-én.

Pályázatíró cégek próbálnak jogosulatlan gazdasági előnyre szert tenni a kérelemre induló munkahelymegőrző támogatás kapcsán.

A SZÉP Kártya bevezetése kinyitotta az üdülési típusú cafeteria juttatások korábban monopol piacát. A Kártya az üdülési csekknél modernebb, egyszerűbben használható, és mindenki számára olcsóbban működő elem.

A kormány a kis-adózók adó- és adminisztrációs terheinek csökkentését határozta el 2013-tól. A tízpontos munkahelyvédelmi akcióterv részeként a 25 év alatti munkavállalók és az 55 év feletti munkavállalók valamint a képzettséget nem igénylő munkát végzők esetében a munkáltatói járulékot a felére csökkentik. A 25 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató cégek 2013-tól választhatják majd a 16...