Vállalkozói hírek

Dr. Lenner Áron, a Nemzetgazdasági Minisztérium Iparstratégiai Főosztályának vezetője a 2012. július 6-án ünnepélyes keretek között megnyitotta a Kárpát-medence ötödik, Vajdaság első üzletfejlesztési irodáját Szabadkán. A megnyitóhoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetésen Vagács István, az NGM főosztályvezetője az önkormányzati vezetőkkel, az érdeklődő vállalkozásokkal folytatott megbeszélést.

Az Ipari Parkokról szóló 297/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet alapján a nemzetgazdasági miniszter pályázatot ír ki az „Ipari Park” cím elnyerésére.

Egy év alatt átlagosan 6 894 721-szer kerestek fel Magyarországon uniós és állami forrásból megvalósult vagy továbbfejlesztett turisztikai beruházásokat – mondta el Dr. Lenner Áron Márk, belgazdaságért felelős helyettes államtitkár csütörtökön, Pécsett.

Nem mindenki nézi jó szemmel, hogy a nemzetközi válság által megtépázott Nyugat-Európa mellett egyre inkább keleti irányba nyit az Orbán-kormány. Mi keresnivalónk lehet Kínában, a közép-ázsiai országokban és az arab államokban?

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal stratégiai szövetségben Kárpát Régió Üzleti Hálózatot épít ki és üzemeltet tíz határon túli helyszínen. Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára nyitotta meg a Kárpát Régió Üzleti Hálózat első üzletfejlesztési irodáját 2012. május 4-én Kolozsváron.

A Wekerle Terv egy olyan időszakban kerül kidolgozásra, amikor a globális politikai és gazdasági hangsúlyeltolódások miatt az Európai Unió, ezen belül a nemrég csatlakozott közép-európai térség új kihívásokkal néz szembe.

fotó: Szigeti Tamás

A Széchenyi Kártya program napjainkra a legtöbb kis és középvállalkozáshoz elérő, piacvezető, államilag támogatott hitelkonstrukcióvá vált. A KA-VOSZ Zrt. a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók Országos Szövetségének közös vállalkozásának közreműködésével eddig 146 ezer kibocsátott kártyával együttesen 880 milliárd forint kedvezményes hitelt helyeztek ki a programban...

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2011. április 1-jén döntött arról, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya mielőbbi, gördülékeny bevezetése érdekében munkacsoportot hoz létre. Közlemény.

Valóban idén dől el, milyen lesz a következő tíz év Magyarországon - erősítette meg Fellegi Tamás szavait Orbán Viktor miniszterelnök az Új Széchenyi Terv bemutatóján tartott beszédében.

PSG_honlap_image_globe06.jpg

Ez hangzott el többek között azon a sajtótájékoztatón, amit Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, megyei elnök és Sárvári Csaba, a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja (MVMP) Veszprém megyei elnöke tartott, Veszprémben, a Fidesz irodán.

« Első 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 Következő ›