Friss hírek

Január elsejétől biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz az a kedvezményezett, aki rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel, és nincs köztartozása. – olvasható a Magyar Közlönyben. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az MTI megkeresésére elmondta: a biztosítékmentesség nemcsak az új időszak...

Egy pályázati szempontból várhatóan aktív évben lesz részünk. Jelenleg a Széchenyi 2020 fejlesztési időszak előkészítése zajlik. A legtöbb operatív program már elfogadást kapott az Európai Bizottságtól, a vállalkozások érdeklődésére számot tartó GINOP keretprogram első pályázatai bármelyik pillanatban megjelenhetnek. Az új 7 éves ciklus összesen 12.000 milliárd Ft támogatást jelent majd az...

Közel 6 milliárd forint értékben nyert uniós támogatást 15 vállalkozás a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében meghirdetett Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése című pályázaton - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-vel.

Már csak pár nap, és lejár a pénzügyi intézmények határideje, hogy levélben postázzák devizahiteles ügyfeleik számára az elszámolási és forintosítási tájékoztatókat. Az ügyfélpanaszra a bankok hatvan napon belül kötelesek válaszolni. Néhány nappal a határidő lejárta előtt a bankok több mint fele nem tett még eleget kötelezettségének.

Ismét megtévesztő e-maillel próbálkoznak vállalkozásoktól regisztrációs díjat beszedni

Elsősorban a kis- és középvállalkozások munkaerőigényét célozza meg a Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara (BKIK), azzal az állásbörzével, amelyet Álláshely - Lehetőséget mindenkinek elnevezéssel rendez meg a szervezet június 9-én és 10-én a fővárosban, a Bálnában - jelentette be a BKIK elnöke sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A munkaerőpiac igényeit a korábbiaknál inkább kiszolgáló szakképzés megvalósítása érdekében a szektor átalakításához szükséges törvényjavaslatokról, a többi között a szakképzési, a szakképzési hozzájárulásról szóló, a felnőttképzési és a köznevelési törvény módosításáról döntött a kormány.

Megalakult a Magyar Ipari Park Szövetség (MIPSZ) Janzsó Tamás elnökletével.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében elérhető az „Infokommunikációs motivációs, szemléletformáló és kompetencia fejlesztő program kkv-knak” című kiemelt projekt felhívás, valamint a hátrányos helyzetű felnőttek digitális készségeinek fejlesztését célzó kiemelt projekt felhívás.

Mintegy 230 milliárd forint uniós támogatás jut turisztikai fejlesztési programokra a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban, ugyanakkor a turisztikai vállalkozások külön is pályázhatnak például energetikai fejlesztésekre, kedvezményes hitelre és oktatási programokra – mondta el Ruszinkó Ádám turisztikáért felelős helyettes államtitkár a Turizmus és Profit konferencián, Budapesten.