Friss hírek

Budapesten a Bosnyák téri templomnál mécses gyújtással, majd a Thököly út és a Szitakötő utca sarkán, a Forradalom terén ünnepi beszédekkel, versmondással, valamint zenei programmal emlékezett Zugló önkormányzata az '56-os hősökre, mártírokra a forradalom ötvenhatodik évfordulóján, melyen ünnepi beszédet mondott Szatmáry Kristóf, gazdaságszabályozásért felelős államtitkár.

Gyökeresen megváltozik az európai uniós források elosztása 2014 és 2020 között, a fejlesztési pénzek nagy részét a vállalkozások kaphatják - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken Móron, a II. Kárpát-medencei Gazdasági Fórumon.

Nemzetgazdasági Minisztérium benyújtotta az Országgyűlésnek az egyes adótörvényeket módosító javaslatot. Közlemény.

A kulcsok egyszerűsödnek, közülük többet összevonnak. Az adókat, illetékeket érintő változásokról beszélt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkár.

Könnyebb feltételek mentén működhetnek az úgynevezett kisadózó vállalkozók – nyilatkozta Szatmáry Kristóf államtitkár a Lánchíd Rádiónak.

A magyar kis- és középvállalkozók képesek voltak azonosulni a kormány céljaival, és annak törekvéseit saját lépéseikkel érdemben tudták támogatni – jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, miután megnyitotta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 50. ünnepi küldöttgyűlését. Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke ugyanitt arról beszélt, az egyéni siker a közösség...

Az eredetileg tervezett létszám kétszerese, több mint hétezer fiatal juthat munkához az Első munkahely garancia programban - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt frakciója idén nyáron megállapodott a kormánnyal, hogy a munkahelyek megvédése és teremtése érdekében hatékony adópolitikai eszközökhöz nyúl. A foglalkoztatottsági fordulat elérésére egy világos, közérthető, jelentős adóelőnyt biztosító programot dolgozott ki a munkáltatók és a vállalkozások számára.

A kisvállalkozások a jövő évtől két új, egyszerű adónem közül választhatnak a tételes adóról és a kisvállalati adóról szóló törvény szerint, amelyet hétfőn 236 igen szavazattal, 32 nem és 54 tartózkodás mellett fogadott el az Országgyűlés.

A miniszterelnök a szegedma.hu-nak adott exkluzív interjúban azt mondta: IMF-hitel nélkül is képesek leszünk kivédeni a közeledő válsághullámot, csak több energiával és drágábban. A kormány nem ír alá olyan, az emberek számára kedvezőtlen megállapodást, mint az MSZP 2008-ban. Orbán Viktor szerint az ELI lézerközpont megvalósítása Magyarország érdeke, ezért tisztán akar látni, miért lassult le...