Friss hírek

Újra rajtvonalnál a hazai kis-, és középvállalkozások. 2013. szeptember 24-én tartotta meg évi rendes kongresszusát a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja.

A mai napon került sor a Magyar-Brazil Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB) második ülésére Budapesten. Látogatása ideje alatt a GVB brazil társelnökét, Hadil Fontes da Rocha Vianna külügyminisztériumi helyettes államtitkárt fogadta a GVB magyar társelnöke Szatmáry Kristóf, az NGM gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

A gazdasági életben is el kell ismerni a teljesítményt, és arra kell buzdítani a vállalkozásokat, hogy folytassák tevékenységüket Magyarországon - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten a "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerések átadásán.

A szálláshelyek kötelező minősítésének megszűnésével új nemzeti tanúsító védjegyrendszert alkalmaznak a szálláshelyek szolgáltatásainak minősítésére hazánkban.

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal TÁMOP 1.1.1-12/1 ”Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” kiemelt projekt keretében segítséget és támogatást kíván nyújtani a megváltozott munkaképességű személyek számára, sikeres foglalkozási rehabilitációjuk megvalósítása érdekében.

Marosvásárhelyen és Szatmárnémetiben nyitja meg még az idén két új irodáját a Kárpát Régió Üzleti Hálózat (KRÜH) – jelentette be Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár szerdán, a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban.

Elfogadta az Európai Bizottság a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszak forrásainak tervezéséről szóló Magyarország Partnerségi Megállapodásának első változatát - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára.

Az állam mindent megtesz azért, hogy érdemes legyen vállalkozni, ehhez mind eszközökben, mind forrásokban új lehetőségek nyílnak 2014 és 2020 között - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára csütörtökön, Budapesten.

Megszületett a döntés a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt pályázat nyerteseiről. A 2. miniszteri döntés értelmében az alábbi vállalkozások kapnak támogatást a rendelkezésre álló 3 milliárd forintos pluszforrásból.

A kormány újabb intézkedésekkel próbálja meg megakadályozni az építőiparban kialakult körbetartozások újratermelődését - ismertette Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az építésügyi lánctartozások megakadályozásával összefüggő törvényjavaslat általános vitájában.