Friss hírek

A munkaerőpiac igényeit a korábbiaknál inkább kiszolgáló szakképzés megvalósítása érdekében a szektor átalakításához szükséges törvényjavaslatokról, a többi között a szakképzési, a szakképzési hozzájárulásról szóló, a felnőttképzési és a köznevelési törvény módosításáról döntött a kormány.

Megalakult a Magyar Ipari Park Szövetség (MIPSZ) Janzsó Tamás elnökletével.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében elérhető az „Infokommunikációs motivációs, szemléletformáló és kompetencia fejlesztő program kkv-knak” című kiemelt projekt felhívás, valamint a hátrányos helyzetű felnőttek digitális készségeinek fejlesztését célzó kiemelt projekt felhívás.

Mintegy 230 milliárd forint uniós támogatás jut turisztikai fejlesztési programokra a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban, ugyanakkor a turisztikai vállalkozások külön is pályázhatnak például energetikai fejlesztésekre, kedvezményes hitelre és oktatási programokra – mondta el Ruszinkó Ádám turisztikáért felelős helyettes államtitkár a Turizmus és Profit konferencián, Budapesten.

Egyedi kormánydöntéssel nyújtható támogatás

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Exportakadémia címmel külpiaci jelenlétet fejlesztő 6 napos tréninget szervez 2014. november–december folyamán, háromszor kétnapos bontásban.

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások termelő kapacitásainak bővítésére

2014. szeptember 11-én José Manuel Barroso átadta Orbán Viktornak az Európai Bizottság által jóváhagyott Partnerségi Megállapodást a 2014 és 2020 közötti uniós források felhasználásáról. E dokumentum nagymértékben meghatározza Magyarország következő 7 éves fejlesztéspolitikáját, hiszen hazai önerővel együtt nagyságrendileg 12.000 milliárd forint értékű beruházás előtt nyitja meg az utat.

A magyar kis- és közepes vállalkozások sikerének feltételei megegyeznek a magyar gazdaság sikerének feltételeivel, vagyis nincs sikeres magyar gazdaság sikeres kis- és közepes vállalkozások (kkv) nélkül - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának idei kongresszusán.