Friss hírek

Az adópolitika fókuszában: a pénzügyi egyensúly biztosítása, a vállalkozni kívánók megbecsülése, valamint a jövedelmeket terhelő adók súlyának csökkentése a fogyasztási forgalmi adók szerepének növelése mellett.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szükségesnek és arányosnak tartja azt a 2012. január 1-jétől élő szabályt, amely szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) törli azon cégek adószámát, amelyek a kockázatkezelési eljárás részét jelentő kérdőív kitöltését az adóhatóság felszólítása ellenére elmulasztják.

Ungváron megnyílt Kárpátalja első, a Kárpát-medence hatodik üzletfejlesztési irodája a Kárpát Régió Üzleti Hálózat keretein belül. A jeles eseményen Radetzky Jenő miniszteri biztos bemutatta a magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiáját, a Wekerle Tervet.

Országos konzultáció indul a Nemzeti Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 tervezetéről, amelyet széleskörű szakmai egyeztetést követően készített el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A kormány.hu-n elérhető stratégiatervezethez bárki elküldheti észrevételeit, javaslatait, vagy személyesen is elmondhatja véleményét az egy hónapos - 2012. december 6-áig tartó – konzultációsorozat...

Budapesten a Bosnyák téri templomnál mécses gyújtással, majd a Thököly út és a Szitakötő utca sarkán, a Forradalom terén ünnepi beszédekkel, versmondással, valamint zenei programmal emlékezett Zugló önkormányzata az '56-os hősökre, mártírokra a forradalom ötvenhatodik évfordulóján, melyen ünnepi beszédet mondott Szatmáry Kristóf, gazdaságszabályozásért felelős államtitkár.

Gyökeresen megváltozik az európai uniós források elosztása 2014 és 2020 között, a fejlesztési pénzek nagy részét a vállalkozások kaphatják - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken Móron, a II. Kárpát-medencei Gazdasági Fórumon.

Nemzetgazdasági Minisztérium benyújtotta az Országgyűlésnek az egyes adótörvényeket módosító javaslatot. Közlemény.

A kulcsok egyszerűsödnek, közülük többet összevonnak. Az adókat, illetékeket érintő változásokról beszélt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkár.

Könnyebb feltételek mentén működhetnek az úgynevezett kisadózó vállalkozók – nyilatkozta Szatmáry Kristóf államtitkár a Lánchíd Rádiónak.

A magyar kis- és középvállalkozók képesek voltak azonosulni a kormány céljaival, és annak törekvéseit saját lépéseikkel érdemben tudták támogatni – jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, miután megnyitotta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 50. ünnepi küldöttgyűlését. Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke ugyanitt arról beszélt, az egyéni siker a közösség...