Moody’s: Felminősítés Magyarországnak – sikeres a gazdaságpolitika

szept 28, 2021 | Hírek

Felminősítette Magyarországot a Moody’s Investors Service nemzetközi hitelminősítő, amely erős és világos visszajelzés a magyar gazdaságpolitikának.

A Moody’s Investors Service nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az eddigi “Baa3”-ról egy fokozattal “Baa2”-re javította a magyar államadós-osztályzatot. A hitelminősítő szakértői szerint a magyar gazdaság ellenállóképességét bizonyítja az első félévi kimagasló növekedés, amely hatékony gazdaságvédelmi és gazdaság-újraindítási intézkedéseknek köszönhető.

A magas beruházási ráta miatt a Moody’s-nál kedvezőnek ítélik a középtávú kilátásokat is: azzal számolnak, hogy a magyar gazdaság növekedése a következő öt évben elérheti az évi 4 százalékot is.
Magyarország jelenleg mindhárom nagy hitelminősítőnél befektetésre ajánlott.

A Standard and Poor’s és a Fitch Ratings már elvégezte idei felülvizsgálatát: a nyáron stabil kilátással megerősítették a befektetésre ajánlott osztályzatokat.
A mostani felminősítés, csakúgy, mint a múlt heti devizakötvény-kibocsátás, a piaci szereplők töretlen bizalmát jelzi a magyar gazdaság iránt.