Szövetségben a hazai kis-és középvállalkozásokért!

nov 26, 2021 | Hírek

A Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja 2021. november 26-án tartotta éves rendes kongresszusát, amelyen értékelték a hazai kis-és középvállalkozások helyzetét, és azt a kormányzati politikát, amelynek eredményeként a magyar gazdaság sikeresen birkózott meg az eddigi kihívásokkal.

A Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja elsődleges célja a hazai kis-és középvállalkozások érdekeinek védelme, amelynek különös hangsúlyt adnak az elmúlt időszak járványhelyzet okozta nehézségei.

Az eddig lefektetett erős alapoknak és az időben meghozott, megfelelő intézkedéseknek az eredményeként a magyar gazdaság ellenállóbbnak bizonyult a járvány okozta válsággal szemben, mint az uniós átlag. Ez utóbbi intézkedések közé tartozott a Gazdaságvédelmi Akcióterv, amelynek keretében jelentős források áramlottak a gazdaságba segítve a hazai kis-és középvállalkozásokat is.

Szövetségben a Fidesz-MPSZ-szel, az MVMP továbbra is támogatja a kormány gazdaságpolitikáját, és a hazai kis-és középvállalkozásokat segítő intézkedéseit, amelynek következő eleme a 2022. január 1-jétől életbe lépő, a munkát terhelő adók csökkentésének újabb üteme.

A Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja megítélése szerint a jelenlegi kormányzat gazdaságpolitikai filozófiájának folytatása lehet egyedül alkalmasnak arra, hogy töretlen stabilitást és a járványhelyzet okozta nehézségek ellenére is fejlődést jelentsen a magyar gazdaság, egyben a hazai kis-és középvállalkozások részére.